RIDDARTORNET

 

KAMMARMUSIK-

AKADEMIEN

 

VADSTENA SÅNG

OCH PIANOAKADEMI

ARKIV

MASTER CLASS

SOLEN OCH NORDSTJÄRNAN

 

GDPR

 

PRESS

Bli

vår

vän! 

 

PARTNERS

HYR UT DIN

BOSTAD

...

Press

x

Biljettsläpp!

1 april 2015

kostymskisser PM

Biljettsläpp idag!

Idag släpps biljetterna till sommarens föreställningar på Vadstena-Akademien. Det blir ett nyskrivet operadrama om Kinas förste Kejsare av tonsättaren Moto Osada på Vadstena slott och barockfest med inspiration från Hertiginnan av Maine på Gamla teatern.

Den 17 juli har Son of Heaven urpremiär på Vadstena slott. Det blir ett operadrama om den förste Kejsaren av Kinas kamp om evigt liv och en komplicerad familjerelation. Den japanske tonsättaren Moto Osada gjorde sin operadebut 2008 på Vadstena slott och kommer nu tillbaka tillsammans med den erfarna librettisten Kerstin Perski till Vadstena-Akademien.

Son of Heaven spelas vid 12 tillfällen mellan den 17 juli och 5 augusti, 2015.

Den 8 juli blir det barockfest på Vadstena Gamla teater i Les Grandes Nuits. Med inspiration från Hertiginnan av Maines nattliga fester på slottet i Sceaux, intas Gamla teatern av sång, dans och pantomim.  Musik av bland andra Nicolas Bernier, Michel Pignolet de Montéclair och Jean-Joseph Mouret.

Les Grandes Nuits spelas vid 5 tillfällen mellan den 8 – 14 juli.

Presskontakter: Nils Spangenberg, vd och konstnärlig ledare samt regissör för Son of Heaven, 070-718 87 11 nils@vadstena-akademien.org
Kontakter förmedlas av Gunnel Ehrlich, press och marknadsföring, 076-852 44 08, gunnel@vadstena-akademien.org

Bild

Kostymskisser av scenograf och kostymtecknare Marika Feinsilber (t.v) och Johan Glaumann (t.h)