RIDDARTORNET

 

KAMMARMUSIK-

AKADEMIEN

 

VADSTENA SÅNG

OCH PIANOAKADEMI

ARKIV

MASTER CLASS

SOLEN OCH NORDSTJÄRNAN

 

GDPR

 

PRESS

Bli

vår

vän! 

 

PARTNERS

HYR UT DIN

BOSTAD

...

Press

x

Besök vårt pressrum på Mynewsdesk

Där hittar du pressbilder, pressmeddelanden med mera. Behöver du ytterligare uppgifter, söker kontakt med våra medverkande eller liknande kan du nå oss på 0143-754 50 eller via pressansvarig Sofia Hagansbo press@vadstena-akademien.org.

Kort basinformation om Vadstena-Akademien (1 sid)

Lite längre text om Vadstena-Akademien (2 sid)

FST-pris till Nils Spangenberg

16 juni 2015

 

nilsspangenberg_07

Föreningen Svenska Tonsättares pris ”Musikens Möjliggörare” delades i går kväll ut till Vadstena-Akademiens konstnärlige ledare och vd Nils Spangenberg. Priset delas ut till en konsertarrangör eller producent vars insatser varit av stor betydelse för nutida konstmusik. Priset innebär att mottagaren får beställa ett musikverk till värde av 50 000 kr. Priset instiftades 2010.

  • Jag är mycket stolt och glad övar att ha tilldelats detta pris. Det är till stor del genom Vadstena-Akademiens verksamhet som jag kunnat ägna mig åt den nya musiken – en lust och drivkraft som både verksamheten och jag själv drivs av, säger Nils Spangenberg, konstnärlig ledare och vd för Vadstena-Akademien

Nils Spangenberg har varit konstnärlig ledare sedan 2001 och verksamhetschef sedan 2009 vid Vadstena-Akademien. I februari 2014 tilldelas Nils Spangenberg H.M. Konungens medalj i 8:e storleken för värdefulla insatser för svenskt musikliv. I dagarna påbörjar Nils Spangenberg repetitionerna av Vadstena-Akademiens 34:e nyskrivna opera – Son of Heaven av japanske tonsättaren Moto Osada. Son of Heaven har premiär på Vadstena slott den 17 juli.

Presskontakter: Nils Spangenberg, vd och konstnärlig ledare samt regissör för Son of Heaven, 070-718 87 11 nils@vadstena-akademien.org
Gunnel Ehrlich, press och marknadsföring, 076-852 44 08, gunnel@vadstena-akademien.org

Vadstena-Akademien utnämnd till en av Europas finaste festivaler av European Festivals Association.

20 maj 2015

EFFE-LABEL-COLOR

 

Vadstena-Akademien idag har förärats utmärkelsen EFFE Label 2015-2016. Utmärkelsen delas ut till verksamheter som står för konstnärlig kvalitet och har en betydande inverkan på det lokala, nationella och internationella planet.

”Det är en stor ära att få denna utmärkelse. Både för erkännandet om att det vi gör håller god kvalitet även internationellt men det är också roligt att vi nu får större möjlighet att nå ut med vår unika repertoar”, säger Vadstena-Akademiens vd och konstnärlige ledare Nils Spangenberg.

I sommar sätter Vadstena-Akademien upp det nyskrivna operan Son of Heaven av den japanske tonsättaren Moto Osada och den franska barockföreställningen Les Grandes Nuits med musik som senast kunde höras i Sverige på 1700-talet.

Mer information om EFFE Labels 2015-2016 finns på www.effe.eu.

Läs mer på www.vadstena-akademien.org
Presskontakter:
Nils Spangenberg, vd och konstnärlig ledare, 070-718 87 11 nils@vadstena-akademien.org
Gunnel Ehrlich, press och marknadsföring, 076-852 44 08, gunnel@vadstena-akademien.org